Mindfulness training

Mindfulness of op mindfulness gebaseerde stress reductie  training: het richten van de aandacht, doelbewust, in het huidige moment en zonder oordeel. In de praktijk betekent mindfulness dat je helemaal aanwezig bent in het hier en nu, met volle aandacht voor en bewustzijn van  jezelf . Door je aandacht te sturen neem je afstand van je gedachtenspinsels, het piekeren en kun je je beter concentreren en ontspannen.
Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het beoefenen van mindfulness werkt bij het verkrijgen van rust in je hoofd  en balans. Het reduceert de stress die we dagelijks hebben.  Het geeft zelfvertrouwen. Mindfulness helpt ook bij depressies, eetstoornissen, slaapstoornissen, chronische pijnen enz.

Vorm van de training

De training  bestaat uit vier dagen/ acht dagdelen. Tussen de bijeenkomsten zijn er huiswerkopdrachten om het geleerde in de praktijk te oefenen en je ervaringen, vragen mee te nemen naar de bijeenkomsten.
Vooraf aan de training voeren we met elke deelnemer een (telefonisch) intakegesprek. In het gesprek komen de wensen, doelen van de deelnemer aan de orde en bekijken we of de deelnemer met deze training ook krijgt wat hij verwacht. Zo vermijden we teleurstellingen. Je investeert tenslotte veel tijd in het beoefenen van mindfulness.
Bij de training hoort een werkboek met infomatie, artikelen en informatie over filmpjes.

Inhoud van de training

De nadruk ligt naast theorie vooral op het ervaren, oefenen, doen. We doen aandachts- en concentratieoefeningen om bewust te worden van je ervaringen en de sensaties in je lichaam en in het hier en nu te blijven. Ook zit- en loopmeditaties en  yoga oefeningen horen bij de training. We worden ons door oefenen  bewust van de kracht van onze gedachten die geen feiten zijn. Je bent niet je gedachten. We leren bewust om te gaan met stress en te communiceren met aandacht en contact.
De (huiswerk)oefeningen worden in de groep nabesproken .
Voor aanvang van de training krijg je het uitgebreidere programma van alle bijeenkomsten.

Trainer

Denny Mouqué is gedragswetenschapper (orthopedagoge), trainer, coach, mediator en gecertificeerd mindfulnesstrainer. Sinds 2000 heeft zij een trainingsbureau waar zij trainingen geeft op het gebied van communicatie en managementvaardigheden. Vijf jaar geleden heeft zij de mindfulnesstraining zelf gedaan, is verder gegaan met yoga en meditatie. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van groepen (16 jaar)

denny